«Νιώθω τα Πόδια μου Κομμένα»

«Πόνος στα πόδια από ορθοστασία και η αντιμετώπισή του», ένα θέμα που απασχολεί κάθε άνθρωπο. Σε κάθε περίπτωση, οι επιπτώσεις της ορθοστασίας σχετίζονται με τις ώρες στις οποίες εκθέτουμε τους εαυτούς μας σε αυτή.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, πέντε ώρες την ημέρα ορθοστασία έχουν σημαντικές επιπτώσεις στα κάτω άκρα, καθώς προκαλούν έντονη μυϊκή κόπωση. Φυσικά, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, η ορθοστασία αυξάνει τον κίνδυνο για πόνο στην πλάτη και άλλες μυοσκελετικές διαταραχές.

«Νιώθω κομμένα τα πόδια μου», «δε μπορώ να βαδίσω και πρέπει να κάτσω», «δε μπορώ να μείνω όρθιος για ώρα»: είναι φράσεις που ακούγονται καθημερινά από όλους μας.

Αν και ο πόνος στα πέλματα μπορεί να προκαλείται από απλές αιτίες, όπως η ορθοστασία, η έντονη φυσική δραστηριότητα ή τα ακατάλληλα παπούτσια, καλό είναι να διερευνάται, καθώς μπορεί να οφείλεται και σε σοβαρότερες παθήσεις. Στεγνά πόδια αποτρέπουν λοιμόξεις

A woman who receives foot massage at a bright beauty salon tired legs

Σε κοντινό πλάνο φαίνεται μια γυναίκα να κάνει μασάζ στα πόδια σε ένα φωτεινό σαλόνι ομορφιάς, εμφανίζουν την ανακούφιση των κουρασμένων ποδιών.

Περιήγηση σε βουνά με τα κατάλληλα για αυτό παπούτσια

Η ορεινή πεζοπορία μπορεί να δώσει ένα όμορφο μείγμα άσκησης και ψυχαγωγίας. Μπορεί να μας εκτονώσει, να μας ηρεμήσει και να επαναφέρει την ψυχική ισορροπία. Η βόλτα στο βουνό χωρίς κανένα πρόγραμμα ή άγχος μας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας.

Ο κάθε ορειβάτης πρέπει να είναι πάντα εξοπλισμένος με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Επίσης, ο ορειβάτης (ή αθλητής του βουνού) πρέπει να έχει καλά ενυδατωμένο το δέρμα του. Επιπλέον, μια σωστή ορθοσωμία και καλή φυσική κατάσταση είναι σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία της ορειβασίας. Για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της άσκησης, είναι απαραίτητο να κάνουμε και την αντίστοιχη προπόνηση ανάλογα με την διαδρομή που θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Σκοπός μας είναι να ενδυναμώσουμε,τα πόδια και την πλάτη. Εκτός από τις ασκήσεις βαρών, μπορούμε να φοράμε ένα σακίδιο, για να συνηθίσουμε το βάρος του στην πλάτη μας. Επίσης, για την ενδυναμωση των ποδιών μας, μπορούμε να φοράμε μποτάκια όπως ορειβατικά-πεζοπορικά με ειδικα κατασκευασμένους πάτους για να καλύπτουν πολύ καλά τον αστράγαλο μας.

Η ορθοστασία επιβαρύνει την φθορά των ποδιών

Πολλοί άνθρωποι εμπλέκονται με το θέμα του πόνου στα πόδια από ορθοστασία. Η διάρκεια δραστηριότητας σε αυτήν μπορεί να έχει επιπτώσεις στους κατωφλίδες, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μυοσκελετικές διαταραχές και έντονο πόνο.Δερμάτινος πάτος 

Οι φράσεις«Νιώθω κομμένα τα πόδια μου»,«δε μπορώ να βαδίσω και πρέπει να κάτσω», «δε μπορώ να μείνω όρθιος για ώρα» είναι οι πιο κοινές φράσεις που ακούγονται καθημερινά. Ακόμα και αν η ορθοστασία, η δυσχερής φυσική δραστηριότητα ή τα λάθος παπούτσια μπορεί να αιτιολογήσουν τον πόνο, είναι καλό να γίνει έλεγχος για κάποιες σοβαρότερες νοσήματα. Στεγνά πόδια είναι ο καλύτερος τρόπος να προληφθεί η μολύνση από λοιμόξεις.

Τα κάποτε ευκίνητα και ευλύγιστα πόδια μου τώρα μοιάζουν με μολύβι, που με σέρνει προς τα κάτω με κάθε επίπονο βήμα. Έχουν γίνει βαριά. Ωστόσο, παρά την ταλαιπωρημένη κατάστασή τους, συνεχίζουν να με μεταφέρουν μπροστά, κάθε βήμα είναι μια απόδειξη της ακλόνητης δύναμής τους.

Με Κατάλληλα Παπούτσια Πηγαίνουμε Παντού με τα πόδια

Για να έχουμε ωφέλεια από το περπάτημα, δεν αρκεί να τρέχουμε ή να χαζεύουμε με τις βιτρίνες. Μία σημαντική επιλογή είναι τα κατάλληλα παπούτσια για περπάτημα, γιατί τα λάθος μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς. Επομένως, είναι σημαντικό να επενδύσουμε στα απαιτούμενα για να εκμεταλλευτούμε το περπάτημα σαν άσκηση.

Πριν από την επιλογή των υποδημάτων, το βήμα που δεν θα πρέπει να αγνοηθεί είναι η αξιολόγηση της κίνησης και της στάσης του σώματος. Η μη σωστή στάσης του σώματός μας κατά την περπάτηση μπορεί να αποτελέσει λάθος.

Για την αποκατάσταση ή την πρόληψη του προβλήματος, μία εξέταση σε ένα πελματογράφο είναι απαραίτητη για την επισήμανση των πιέσεων στο πέλμα, επί του παρόντος κατά τη στάση και την κινητικότητα.

Ο πελματογράφος αναλύει τις πιέσεις στο πέλμα, τόσο κατά τη στάση, όσο και κατά τη βάδιση. Η επιλογή των υποδημάτων είναι μια από τις κυριότερες αιτίες του πόνου στα πόδια. Ακατάλληλα παπούτσια όπως τα τακούνια ή τα παπούτσια σμε μύτες μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και μόνιμες βλάβες για το πέλμα, το μετατάρσιο, τις γάμπες, τη μέση και την πλάτη.

Horizontal shot of young Caucasian woman preparing leather materials for new craftwork in her workshop

Ποιος λέει ότι τα μοντέλα με τα λεπτά χέρια είναι το σωστό σώμα; Τι θεωρείται σωστό; Αυτό που δίνει την ΧΑΡΙ, είναι η τεχνική της κίνησης. Ειδικά για το σώμα της γυναίκας η κίνηση είναι τέχνη. Από το πως θα σταθεί στις ψηλοτάκουνες γόβες της, μέχρι το πως θα ανταπεξέλθει στις καθημερινές της ασχολίες .

Πονάνε Τα Πόδια Μου/Κακό Κυκλοφορικό Στα Κάτω Άκρα Η Αιτία

Η πλειοψηφία των γυναικών θεωρεί ότι καλό σώμα είναι μόνο το αδύνατο σώμα. Δεν έχει άδικο.Είναι σημαντικό για την εμφάνιση της γυναίκας  να μην έχει περιττά κιλά.Αρκετές φορές όμως αυτό παίρνει τεράστιες διαστάσεις στο μυαλό της γυναίκας.

Ιδιαιτερότητες ενός Μοντέλου

Ασχολείται τόσο πολύ με την εξωτερική της εμφάνιση που χάνει την χάρι και την κομψότητα της ορθοσωμίας.Το γυναικείο σώμα πρέπει να έχει σωστή στάση. Όταν περπατάει. Όταν κάθεται. Όταν οδηγεί.

Η γυναίκα θα πρέπει να είναι ικανή να δείχνει χάρι σε όλες τις  δραστηριότητες της.Η ορθοσωμία εξασφαλίζει ένα υγιές και δυνατό σώμα τόσο για την υγεία μας, όσο και για την εξωτερική μας εμφάνιση.

Η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών θεωρεί ότι το μεγαλύτερο προσόν είναι   είναι τα λίγα κιλά. Στην εποχή μας το γυναικείο σώμα πρέπει να διατηρεί μία σωστή στάση, ανεξάρτητα από το αν κάθεται, περπατάει ή οδηγεί.

Το πιο αποτελεσματικό μέσο για την αντιμετώπιση της ορθοστασίας είναι η χρήση ορθωτικών πάτων. Αυτά κατασκευάζονται με βάση τα αποτελέσματα εξέτασης του πελματογραφήματος, το οποίο εντοπίζει τα ανατομικά και λειτουργικά προβλήματα κάθε πέλματος.

Οι εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι εξασφαλίζουν μεγάλη ακρίβεια και ανταποκρίνονται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες. Ταιριάζουν σε όλα τα παπούτσια με αποσπώμενο πάτο, μετατρέποντάς τα στα καλύτερα ανατομικά που έχετε φορέσει.

Εν κατακλείδι: ορθωτικά πέλματα είναι η λύση

Όταν στέκεστε όρθιοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα γόνατα και οι γοφοί σας αρχίζουν να κινούνται προς τα εμπρός, πράγμα που είναι άβολο και μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη.

Όταν στέκεστε όρθιοι, το βάρος του σώματός σας αρχίζει να μετατοπίζεται προς τα κάτω μέσω του ποδιού σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κορυφή του ποδιού σας να τοποθετείται μπροστά από το κάτω μέρος του ποδιού σας. Αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί τη σύσπαση των μυών στο κάτω μέρος του ποδιού σας, γεγονός που συμβάλλει στην προστασία των γονάτων και των γοφών σας από τραυματισμούς.

Καθώς οι μύες σας συστέλλονται, μπορεί να αισθανθείτε ένα τράβηγμα στη βουβωνική χώρα, το οποίο είναι σύνηθες όταν στέκεστε όρθιοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αναγνωρίζοντας τις πιθανές επιπτώσεις της παρατεταμένης ορθοστασίας, κανείς μπορεί να την διαχειριστεί καλύτερα για να βελτιωθεί η συνολική άνεση.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτά τα κοινά προβλήματα είναι να φοράτε υποστηρικτικά ορθωτικά πέλματα που βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή του βάρους σας.

Επιπλέον, φροντίστε να στέκεστε με τα πόδια σας επίπεδα στο πάτωμα. Οι αρθρώσεις των ισχίων σας θα πρέπει να είναι εντελώς ευθεία ενώ στέκεστε, με το σώμα σας ευθυγραμμισμένο πάνω στα πόδια σας.

Η έγκυρη ενημέρωση και η έγκαιρη αναγνώριση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών στα παιδιά του σήμερα, διασφαλίζει μυοσκελετική υγεία και παραγωγικότητα των ενηλίκων του αύριο.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω

Δωρεάν Πελματογράφημα

Βρισκόμαστε Θεσσαλονίκης 2 στο Μοσχάτο. Η υπηρεσία στο κέντρο μας παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ

Πελματογράφημα κατ'οίκον

Εξυπηρετούμε κατ' οίκον, περιοχές της Αττικής, έως ~20χλμ. περιμετρικά του Μοσχάτου
Verified by MonsterInsights