Όσο περισσότερο βαδίζεις τόσο κερδίζεις

Οι ευεργετικές επιδράσεις του μακρού περπατήματος

Παρά τον χρυσό κανόνα των 10.000 βημάτων, που ισχύει εδώ και χρόνια ως συνταγή ευεξίας, η ανάλυση των δεδομένων περίπου 227.000 ανθρώπων από 17 έρευνες που διεξήχθησαν σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Νορβηγία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι 4.000 έως 5.000 βήματα ημερησίως είναι αρκετά για να αρχίσει να μειώνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου.

Το περπάτημα δεν είναι απλώς μια απλή δραστηριότητα- είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βελτιώνει σημαντικά τη συνολική μας υγεία. Όσο περισσότερο περπατάτε, τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη που θα βιώσετε, κάθε βήμα που κάνετε συμβάλλει στη σωματική και ψυχική σας υγεία

couple-walking-near-vineyards-in-countryside

Ποια είναι τα οφέλη της μακράς βάδισης?

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του περπατήματος είναι η ικανότητά του να βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία. Καθώς περπατάτε, ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται, γεγονός που ενισχύει την καρδιά σας και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα σας. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων,μειώνει την αρτηριακή πίεση και θα βελτιώσει τη συνολική καρδιαγγειακή κατάσταση.Ακανθα Πτέρνας/ Αντιμετωπιση

Όσο περισσότερο περπατάτε, τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς σας.

Εκτός από τα καρδιαγγειακά οφέλη, το περπάτημα βοηθά επίσης στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Το περπάτημα είναι άσκηση  που καίει θερμίδες και βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού. 

Όσο περισσότερο βαδίζει κανείς τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη για την υγεία, καθώς για κάθε πρόσθετα χίλια βήματα πέραν των 4.000 -και μέχρι τα 20.000 συνολικά- μειώνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου κατά 15%! Τα οφέλη από το βάδισμα αφορούν και στα δύο φύλα και σε όλες τις ηλικίες, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, αν και τα περισσότερα εντοπίστηκαν σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα ευθύνεται για 3,2 εκατομμύρια θανάτους ετησίως και είναι η τέταρτη συχνότερη αιτία θανάτου ανά την υφήλιο.

Το περπάτημα είναι απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε την  υγεία και ευεξία. Όχι μόνο κάνει την καρδιά σας να χτυπάει και το αίμα σας να ρέει, αλλά βοηθά επίσης στην ενδυνάμωση των μυών σας και στη βελτίωση της ευλυγισίας σας.

happy-multiracial-female-best-friends-walking-in the city

Το να περπατάς αρκετά: Ανεβάζει την ψυχολογία, βελτιώνει τη διάθεση και ενισχυει τη γνωστική λειτουργία

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό – τα οφέλη του περπατήματος δεν περιορίζονται μόνο στη σωματική υγεία. Το περπάτημα έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικές επιδράσεις και στην ψυχική υγεία. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους, στη βελτίωση της διάθεσης και στην ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας. Όσο περισσότερο περπατάτε, τόσο περισσότερες ενδορφίνες απελευθερώνονται στον εγκέφαλό σας, δίνοντάς σας αυτή τη φυσική “καλή αίσθηση”. Είναι σαν μια καθημερινή δόση ευτυχίας!

Και ας μην ξεχνάμε την κοινωνική πτυχή του περπατήματος. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με άλλους και να κάνετε νέους φίλους. Μπορείτε να ενταχθείτε σε μια ομάδα περπατήματος ή να προσκαλέσετε έναν φίλο να σας ακολουθήσει στους καθημερινούς σας περιπάτους. Είναι μια διασκεδαστική και κοινωνική δραστηριότητα που σας επιτρέπει να τα πείτε, να κουβεντιάσετε και να απολαύσετε την παρέα του άλλου, ενώ παράλληλα γυμνάζεστε.Παιδική Πλατυποδία Έγκαιρη Αντιμετώπιση

Άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας έχουν ( εντελώς δωρεάν) τη δυνατότητα αξιοποίησης τους ευεργετικών πληροφοριών του πελματογραφήματος. Το πελματογράφημα είναι µια αποτελεσματική εξέταση, που αναλύει την κατανοµή των πιέσεων στα πόδια κατά τη στάση και τη βάδιση. Μας δίνει πληροφορίες για τις παθήσεις των κάτω άκρων, οι οποίες μπορεί να οφείλονται σε λάθος στάση του σώµατος ή σε κακή μηχανική λειτουργία των ποδιών.

Ακόμα περισσότερα οφέλη: Επίγνωση του περιβάλλοντος, μείωση του στρες και του άγχους,περισσότερη ευαιξία

Το περπάτημα είναι μια θαυμάσια δραστηριότητα που όχι μόνο μας βοηθά να παραμείνουμε σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά έχει εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική μας ευεξία. Όσο περισσότερο περπατάτε, τόσο καλύτερα αισθάνεστε! Ένα από τα απίστευτα πλεονεκτήματα του περπατήματος είναι ότι μειώνει το στρες και το άγχος. Όταν κάνουμε έναν περίπατο, το σώμα μας απελευθερώνει ενδορφίνες, γνωστές και ως ορμόνες που προκαλούν “ευεξία”.

young-people-walking-in-the-city
Ορθωτικά πέλματα

Αυτές οι ενδορφίνες βοηθούν στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος, αφήνοντάς μας να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι και πιο χαλαροί. Έτσι, αν είχατε μια μακρά και κουραστική μέρα στη δουλειά ή αν αισθάνεστε καταβεβλημένοι από τις προκλήσεις της ζωής, πηγαίνετε μια βόλτα! Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα το άγχος σας θα λιώσει και πόσο καλύτερα θα νιώσετε.Ανισοσκελία:Το μυστήριο ανισοσκελίας και Αντιμετώπιση της

stylish-happy-and-trendy-student-walking-in-a-city
Δερμάτινοι πάτοι για στεγνά πόδια δίχως μύκητες

Επιπλέον, το περπάτημα ενισχύει την επίγνωση του περιβάλλοντος. Όταν περπατάμε, αναγκαζόμαστε να επιβραδύνουμε και να προσλαμβάνουμε το περιβάλλον μας. Γινόμαστε πιο προσεκτικοί με τα αξιοθέατα, τους ήχους και τις μυρωδιές γύρω μας. Αυτή η αυξημένη επίγνωση μπορεί να είναι απίστευτα αναζωογονητική και αναζωογονητική. Παρατηρούμε την ομορφιά της φύσης, το κελάηδισμα των πουλιών και το απαλό αεράκι στο πρόσωπό μας. Είναι σαν μια μίνι απόδραση από το χάος της καθημερινότητας. Το περπάτημα όχι μόνο μας βοηθά να συνδεθούμε με τον εαυτό μας, αλλά και με τον κόσμο γύρω μας.

Συμπεράσματα:

Συμπερασματικά, το περπάτημα είναι ένας απλός αλλά απίστευτα αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας. Όσο περισσότερο περπατάτε, τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη που θα βιώσετε. Φορέστε λοιπόν τα παπούτσια σας για περπάτημα και αρχίστε να κάνετε αυτά τα βήματα προς μια πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Το σώμα και το μυαλό σας θα σας ευχαριστήσουν!

Η έγκυρη ενημέρωση και η έγκαιρη αναγνώριση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών στα παιδιά του σήμερα, διασφαλίζει μυοσκελετική υγεία και παραγωγικότητα των ενηλίκων του αύριο.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω

Δωρεάν Πελματογράφημα

Βρισκόμαστε Θεσσαλονίκης 2 στο Μοσχάτο. Η υπηρεσία στο κέντρο μας παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ

Πελματογράφημα κατ'οίκον

Εξυπηρετούμε κατ' οίκον, περιοχές της Αττικής, έως ~20χλμ. περιμετρικά του Μοσχάτου
Verified by MonsterInsights