Πώς να αντιμετωπίσετε την ανισοσκέλεια και τα προβλήματα που δημιουργεί

Η ανισοσκελία είναι η παθολογική κατάσταση στην οποία παρατηρείται άνισο μήκος μεταξύ των δύο κάτω άκρων ενός ατόμου. Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων φέρει τη συγκεκριμένη πάθηση. 

Προσβάλλει τόσο τους ενήλικες, όσο και τα παιδιά.  Μικρές διαφορές στο μήκος των άκρων είναι κοινές. Στην πραγματικότητα, έως και το ένα τρίτο του πληθυσμού μπορεί να έχει διαφορά 1 cm ή μικρότερη μεταξύ του δεξιού και του αριστερού ποδιού.

Η παραμόρφωση μπορεί να εκδηλώνεται στο μηριαίο οστό, την κνήμη ή και στα δύο οστά, να είναι συγγενής (εκ γενετής) ή να αναπτυχθεί μετά από κάταγμα ή τραυματική κάκωση.

Κράτηση για Μέτρηση Διάγνωση Ανισοσκελίας

Ανισοσκέλεια και προβλήματα υγείας: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η αντιμετώπιση της ανισοσκελίας και των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν σε ένα ανισοσκελή άτομο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από την πλάγια κλίση της λεκάνης που οδηγεί σε σκολίωση της σπονδυλικής στήλης μέχρι τη μυϊκή ένταση σε διάφορες περιοχές, υπάρχει πληθώρα προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Αλλά μη φοβάστε, διότι με την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή, τα προβλήματα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν και να διαχειριστούν. Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει από έναν ανισοσκελή  είναι η καταπόνηση των αρθρώσεων μεταξύ των σπονδύλων, των ιερολαγονίων αρθρώσεων και η οσφυαλγία.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και πόνο στην πλάτη, καθιστώντας δύσκολη την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων. Ωστόσο, με τις σωστές ασκήσεις και θεραπείες, η καταπόνηση αυτών των αρθρώσεων μπορεί να ανακουφιστεί, επιτρέποντας μεγαλύτερη κινητικότητα και μειωμένο πόνο.Πέλματα Κομμένα Και Ραμμένα Στα Μέτρα Σας

full-length-of-young-fitness-man-stretching-his-le

Ανισοσκέλεια: εφιάλτης που επηρεάζει παιδιά και ενήλικες

Ένα άλλο ζήτημα που μπορεί να προκύψει είναι η μυϊκή ένταση, ιδιαίτερα στους απαγωγούς του ισχίου και τους ραχιαίους μύες. Αυτή η ένταση μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και περιορισμένο εύρος κίνησης, καθιστώντας δύσκολη την ελεύθερη κίνηση.

Ενσωματώνοντας ασκήσεις διατάσεων και στοχευμένες τεχνικές μυϊκής απελευθέρωσης στη καθημερινότητάας, μπορείτε να βοηθήσετε στην ανακούφιση αυτής της έντασης και να βελτιώσετε τη συνολική σας κίνηση.

Η ανομοιόμορφη κατανομή του φορτίου στα ισχία και τα γόνατα είναι ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί με έναν ανισοσκελετό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως ο πόνος η πελματιαία απονευρωσίτιδα. Ανατομικοί Πάτοι Για Αθλητές

Αποκτήστε αυξημένη άνεση και ευεξία: Ο ρόλος των πελμάτων στην ανισοσκελία.

Αλλά μην ανησυχείτε, διότι με τα κατάλληλα πέλματα (πάτοι) ορθωτικά και τις ασκήσεις που ενισχύουν τους μυς γύρω από αυτές τις περιοχές, μπορείτε να βοηθήσετε στη διόρθωση της ανομοιόμορφης κατανομής φορτίου και να μειώσετε τον κίνδυνο αυτών των επώδυνων καταστάσεων.

Επιπλέον, ένα κοντύτερο κάτω άκρο μπορεί να οδηγήσει σε ασυμμετρία του ισχίου και χωλότητα κατά τη βάδιση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στο ομαλό περπάτημα ή τρέξιμο, επηρεάζοντας τη συνολική κινητικότητά σας.Ορθωτικά πέλματα “anetapodia”και Αποχαιρέτα την Κόπωση

Ωστόσο, με τη βοήθεια εξειδικευμένων υποδημάτων ή ενθεμάτων που διορθώνουν τη διαφορά ύψους, καθώς και με στοχευμένες ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μυών του κοντύτερου άκρου, μπορείτε να βοηθήσετε στην ελαχιστοποίηση τυχόν ενοχλήσεων ή χωλότητας κατά την κίνηση.

Πώς η ανισοσκέλια με τα ορθωτικά πέλματα βρίσκει τη λύση στο πρόβλημα

Έχετε κουραστεί να αντιμετωπίζετε τον πόνο και την ταλαιπωρία που προκαλεί η άνιση κατανομή του φορτίου στα πόδια σας; Λοιπόν, μην ανησυχείτε άλλο!

Με τη βοήθεια κατάλληλων ορθωτικών πελμάτων και στοχευμένων ασκήσεων, μπορείτε επιτέλους να βρείτε ανακούφιση και να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

Αυτοί οι καταπληκτικοί πάτοι έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν την απαραίτητη στήριξη και σταθερότητα στα πόδια σας εξασφαλίζοντας ότι το φορτίο κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλες τις περιοχές. 

Φορώντας τακτικά αυτά τα ορθωτικά πέλματα και κάνοντας ασκήσεις που ενδυναμώνουν τους μύες γύρω από αυτές τις προβληματικές περιοχές.

Έτσι μπορείτε να μειώσετε αποτελεσματικά τον κίνδυνο εμφάνισης επώδυνων καταστάσεων που σχετίζονται με την άνιση κατανομή του φορτίου. 

 

Αυτό θα επηρεάσει σοβαρά τη συνολική κινητικότητά σας και να σας δυσκολέψει να περπατάτε ή να τρέχετε ομαλά.

Ωστόσο, υπάρχει λύση και γι’ αυτό!Τα εξειδικευμένα παπούτσια ή τα ένθετα που διορθώνουν τη διαφορά ύψους μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα του ανισοσκελετού.

Αυτά τα  ένθετα έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν την απαραίτητη ανύψωση και στήριξη στο κοντύτερο άκρο, εξασφαλίζοντας ότι οι γοφοί σας παραμένουν ευθυγραμμισμένοι και μπορείτε να κινείστε με ευκολία.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, ενώ ένας ανισοσκελής σκελετός μπορεί να παρουσιάζει αρκετές προκλήσεις, υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης και διαχείρισης αυτών των ζητημάτων. Με την ενσωμάτωση στοχευμένων ασκήσεων, θεραπειών και κατάλληλων πελμάτων στη καθημερινότητα σας, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ανισοσκέλια και τα προβλήματα που προκύπτουν από έναν ανισοσκελή σκελετό. Μην αφήνετε λοιπόν αυτές τις προκλήσεις να σας κρατούν πίσω – αναλάβετε την υγεία και την ευημερία σας!Πάτοι Για Την Πλατυποδία Απο Το Επίπονο Σε Υπέροχο Πέλμα

Η έγκυρη ενημέρωση και η έγκαιρη αναγνώριση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών στα παιδιά του σήμερα, διασφαλίζει μυοσκελετική υγεία και παραγωγικότητα των ενηλίκων του αύριο.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω

Δωρεάν Πελματογράφημα

Βρισκόμαστε Θεσσαλονίκης 2 στο Μοσχάτο. Η υπηρεσία στο κέντρο μας παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ

Πελματογράφημα κατ'οίκον

Εξυπηρετούμε κατ' οίκον, περιοχές της Αττικής, έως ~20χλμ. περιμετρικά του Μοσχάτου
Verified by MonsterInsights