Περπάτημα: φυσικός τρόπος να επιβραδύνετε τη γήρανση των κυττάρων

a-man-and-a-woman-walking-along-the-swimming-pool

Άνθρωποι που ζουν κοντά σε νησίδες πρασίνου είναι βιολογικά κατά μέσο όρο δυόμισι χρόνια νεότεροι σε σχέση με τους υπόλοιπους. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science Advances, η πόλη, τα πάρκα και πράσινοι χώροι συμβάλλουν στην πτώση της θερμοκρασίας, στη προώθηση της βιοποικιλότητας και στην επιβράδυνση της γήρανσης των κυττάρων.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η σωματική άσκηση και οι κοινωνικές επαφές στα πάρκα ενισχυουν τη ποιοτητα ζωής. Πως μπορούν τα δεδομένα μιας έρευνας συνδέονται με ορθωτικά πέλματα;

Τα πάντα στο ανθρώπινο σώμα είναι αλληλένδετα. Ειδικά, όταν πρόκειται για το δίκτυο νευρώνων. Τα πέλματά σας εργάζονται κάθε μέρα, στηρίζουν ολόκληρο το βάρος σας, ελέγχουν την ισορροπία και το βάδισμά σας και εκεί καταλήγουν και ξεκινάνε πάρα πολλά και σημαντικά νεύρα.

Συνολικά, είναι υπεύθυνα για την στάση του σώματός σας και κατ’ επέκταση μπορούν να σας προστατεύσουν από πόνους στην μέση, τους γοφούς και τα γόνατα.

Η εντύπωση πως τα ορθωτικά πέλματα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων των ποδιών και μόνο, είναι εσφαλμένη. Τα ορθωτικά πέλματα μπορεί επομένως να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων στα γόνατα, τους μηρούς, ή τη μέση.

 

young-couple-walking-in-the-park-and-looking-cherr

Τα ορθωτικά πέλματα έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία με τις βελτιώσεις στις ιατρικές θεραπείες και τη διαχείριση των ασθενειών που οδηγούν σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ανθρώπων.

Χιμπαντζήδες και άνθρωποι σε «διάδρομο» γυμναστηρίου

Σύμφωνα με τον Φίλερ, κατά τη διαδικασία προσαρμογής των σπονδύλων στην όρθια στάση και στη μεταφορά φορτίων με τα χέρια, η σπονδυλική στήλη ήταν ευάλωτη σε κακώσεις και χρόνια προβλήματα.

Στα σπονδυλωτά που περπατούν στα τέσσερα οι εγκάρσιες αποφύσεις βρίσκονται στην μπροστινή επιφάνεια κάθε σπονδύλου, στραμμένες προς την κοιλιά. Στον άνθρωπο όμως οι εγκάρσιες αποφύσεις έχουν μετατοπιστεί προς τα πίσω με αποτέλεσμα οι σπόνδυλοι να μεταμορφώνονται με τρόπο που αντιστρέφει τη μηχανική της σπονδυλικής στήλης.
Σε τέτοιες περιπτώσεις οι παρενέργειες της όρθιας στάσης αντιμετωπίζονται με τα ορθωτικά πέλματα .

Πρόκειται για κατασκευές που εφαρμόζονται εσωτερικά των υποδημάτων για θεραπευτικούς σκοπούς. Ο ρόλος τους είναι να σταθεροποιήσουν, να στηρίξουν και να διορθώσουν δυσμορφίες και παθολογικές καταστάσεις του άκρου πόδα, αλλά και ολόκληρης της κινητικής αλυσίδας των κάτω άκρων. Η Συναρπαστική Ιστορία Tou Καουτσούκ Σε Eva Foam

Γερά και δυνατά πέλματα

Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής συνολικά το 63% των ανδρών στη χώρα είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Το ανδρικό φύλο είναι πιο υπέρβαρο από το γυναικείο, με την πλειοψηφία να κυμαίνεται μεταξύ 25-29 στον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

Ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιωάννης Μωρρές, επισημαίνει πως εκ των βασικών λόγων που σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι υπέρβαρο έχει να κάνει με τον καθιστικό τρόπο ζωής.

Όπως επισημαίνει το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων διάγει καθιστική ζωή, η οποία συνοδεύεται από ανεπαρκή σωματική δραστηριότητα.
Το να διατηρείτε γερά και δυνατά τα πέλματά σας θα σας βοηθήσει στην ανακούφιση και στη βελτίωση της συνολικής υγείας κι ευελιξίας σας.

Οι ασκήσεις με τα πέλματα ειδικής κατασκευής μπορούν να αυξήσουν το εύρος κίνησης στα πόδια, βοηθώντας σας να παραμείνετε ενεργοί για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δημιουργήστε ευελιξία και κινητικότητα ενδυναμώνοντας όλων των τμημάτων των ποδιών και των δακτύλων.Πλατυποδία Σε Παιδιά/ Επιπτώσεις Στην Ανάπτυξη

Θησαυρός του περπατήματος απογειωθείτε με εσωτερικά πέλματα παπουτσιών "anetapodia"

Είστε έτοιμοι να ξεκλειδώσετε το μυστικό της αιώνιας νεότητας; Μην κοιτάξετε παραπέρα από την απλή πράξη του περπατήματος! Ναι, καλά ακούσατε – το περπάτημα μπορεί κυριολεκτικά να σας ανεβάσει τη διάθεση, να αναζωογονήσει το σώμα σας και ακόμη και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο.

Είναι σαν ένας κρυμμένος θησαυρός που περιμένει να τον ανακαλύψετε. Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να ξεκινήσετε αυτό το απίστευτο ταξίδι τόσο με δραστηριότητες σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Οι δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους, όπως το περπάτημα σε διάδρομο ή γύρω από το σπίτι σας, μπορούν να σας δώσουν την τέλεια ευκαιρία να κινηθείτε και να αποκομίσετε τα οφέλη αυτής της θαυματουργής άσκησης.

Φανταστείτε να νιώθετε το άγχος να λιώνει καθώς κάνετε κάθε βήμα, γνωρίζοντας ότι κάνετε κάτι εκπληκτικό για το σώμα σας. Με κάθε βήμα, οι μύες σας γίνονται πιο δυνατοί, η καρδιά σας χτυπάει με ανανεωμένο σθένος και το μυαλό σας γίνεται πιο καθαρό. Είναι μια περιπέτεια από μόνη της, ακριβώς στην άνεση του σπιτιού σας.Ανατομικοί Πάτοι:Ανακαλύψτε Τα Οφέλη

Το μυστικό της νεότητας: Το περπάτημα, απογειώνει, αναζωογονεί επιβραδύνει τη γήρανση

Κάθε μέρα, τα πόδια μας υποστηρίζουν το βάρος του σώματός μας και μας επιτρέπουν να κινηθούμε ελεύθερα. 

 Ωστόσο, αυτή η συνεχής χρήση μπορεί να προκαλέσει κόπωση και πόνο στα πόδια.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των ορθωτικών πελμάτων είναι η ικανότητά τους να βελτιώνουν τη στάση του σώματος γενικά.

Όταν τα πόδια δεν είναι ευθυγραμμισμένα σωστά, μπορεί να προκληθεί πόνος και δυσκολία στην κίνηση.

Ο φρέσκος αέρας γεμίζει τα πνευμόνια σας, ο ήλιος φιλάει το δέρμα σας και με κάθε βήμα, συνδέεστε περισσότερο με τον κόσμο γύρω σας.

Καθώς θα συνεχίσετε να εκτιμάτε τη δύναμη του περπατήματος, θα ανακαλύψετε ότι κατέχει το κλειδί για να αψηφήσετε τη διαδικασία της γήρανσης.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το τακτικό περπάτημα μπορεί να επιβραδύνει την κυτταρική γήρανση και να διατηρήσει το σώμα σας να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είναι σαν μια πηγή νεότητας που είναι προσβάσιμη σε όλους. Γιατί λοιπόν να περιμένετε;

Φορέστε τα παπούτσια σας για περπάτημα και αφήστε τη μαγεία να αρχίσει. Με κάθε βήμα που κάνετε, παίρνετε τον έλεγχο της υγείας, της ευτυχίας και της μακροζωίας σας.

Το μυστικό της νεότητας βρίσκεται ακριβώς στα πόδια σας – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να περπατάτε!

Συμπέρασμα

Με κάθε βήμα που κάνετε, παίρνετε τον έλεγχο της υγείας, της ευτυχίας και της μακροζωίας σας. Το μυστικό της νεότητας βρίσκεται ακριβώς στα πόδια σας – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να περπατάτε! Τα οφέλη του περπατήματος είναι πολυάριθμα. Το περπάτημα μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους, να βελτιώσει την αρτηριακή πίεση και να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες. Μπορεί επίσης να ανακουφίσει από τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο, να ενισχύσει τα οστά και τις αρθρώσεις και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων ή καρδιακών παθήσεων. Το περπάτημα είναι μια ιδανική δραστηριότητα για άτομα όλων των ηλικιών και των επιπέδων φυσικής κατάστασης. Παρόλο που μπορεί να μην είναι δυνατό για όλους να περπατούν για άσκηση, αξίζει να το εξετάσετε.Πελματογράφημα Η Επανάσταση Της Απεικόνισης Του Ποδιού

Η έγκυρη ενημέρωση και η έγκαιρη αναγνώριση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών στα παιδιά του σήμερα, διασφαλίζει μυοσκελετική υγεία και παραγωγικότητα των ενηλίκων του αύριο.

Verified by MonsterInsights