Η συναρπαστική ιστορία tou καουτσούκ σε Eva Foam

Beautiful woman with flowers petals on face around blooming apple tree

 

Είναι πολυμερές προϊόν, που προέρχεται ακατέργαστο, από διάφορα τροπικά φυτά, τα καουτσουκόδενδρα. Η λέξη καουτσούκ σημαίνει ξύλο που ρέει,σε μια διάλεκτο των ιθαγενών του Ισημερινού. Το παίρνουμε από το Latex (ελαστικό γαλάκτωμα), που τρέχει από δέντρα φυτειών της Άπω Ανατολή. Το ακατέργαστο καουτσούκ είναι στερεό. Λέγεται πως ο Κολόμβος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που γνώρισε το καουτσούκ. Στο ταξίδι του στην Αμερική είδε τους ιθαγενείς της Αϊτής να χρησιμοποιήσει μπάλες πλαστικές.Το 1700, το καουτσούκ έφτασε στην Ευρώπη, όπου χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως θέμα για σημάδια από μολύβι. Είναι μεγάλος ο αριθμός από φυτά περιέχει καουτσούκ.Τέτοια φυτά είναι η λανδολφία, ο πράσινος χηλόκαρπος, η βραζιλιανή και η γουιανική εβέα,η αφρικανική καξία άλλα.Κοντά στις φυτείες των καουτσουκόδενδρων υπάρχουν εργοστάσια συγκομιδής και κατεργασίας του καουτσούκ. Η εργασία αυτή γίνεται ως εξής: Η φλούδα των φυτών χαράζεται κι εκκρίνεται ο «οπός» (γαλάκτωμα) με το καουτσούκ. Συγκεντρώνουν τον οπό με προσοχή και τον καθαρίζουν με κόσκινα. Από εκεί γίνεται το ακατέργαστο καουτσούκ, το λάστιχο. πελματα πλατυποδιας

.

Βουλκανισμός, η εκλέπτυνση του καουτσού

Μόλις το 1800 ανακαλύφθηκε ότι με την προσθήκη θείου στο ακατέργαστο καουτσούκ και τη θέρμανση του, το προκύπτον υλικό έγινε πολύ πιο ανθεκτικό και ελαστικό. Αυτή η διαδικασία, που ονομάζεται βουλκανισμός, επέτρεψε τη χρήση καουτσούκ σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των αδιάβροχων ρούχων και παπουτσιών. Στην πραγματικότητα, το καουτσούκ έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες από αυτόχθονες πληθυσμούς στη λεκάνη του Αμαζονίου για τα πάντα, από την κατασκευή παπουτσιών μέχρι τη στεγανοποίηση κανό. Το καουτσούκ είναι ένα από τα πιο ευέλικτα υλικά στη γη και έχει χρησιμοποιηθεί με αμέτρητους τρόπους σε όλη την ιστορία. Από την ταπεινή σαγιονάρα μέχρι τη διαστημική στολή υψηλής τεχνολογίας, το καουτσούκ έχει παίξει συναρπαστικό ρόλο στην ιστορία. Μία από τις πιο σημαντικές χρήσεις του καουτσούκ είναι Extra-Vehicular Activity,

Ορθωτικός πάτους με ανατομική κατασκευή και υποστήριξη καμάρας

EVA FOAM

Το EVA FOAM ήταν ένα ζωτικό μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της ασφάλειας και της κίνησης των αστροναυτών στο σκληρό περιβάλλον του διαστήματος. Αλλά η ιστορία του καουτσούκ και του EVA FOAM πηγαίνει πολύ πιο πίσω από τη διαστημική εποχή. Από εκεί, πήρε το δρόμο του προς την Ευρώπη, όπου χρησιμοποιήθηκε για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης και του θέματος στα σβησμένα σημεία από μολύβι, εξελίχθηκε σε EVA FOAM και με αυτό δημιουργήθηκαν και ρούχα αδιάβροχα. Σε αυτό το άρθρο, αν είστε έτοιμοι να κάνετε ένα ταξίδι στη συναρπαστική ιστορία του EVA FOAM.

Η Εξέλιξη της Τεχνολογίας πελμάτων από το EVA

Μία από τις πιο σημαντικές ήταν η χρήση του αφρού EVA. Ο αφρός EVA είναι ένα ελαφρύ, εύκαμπτο υλικό που μπορεί να διαμορφωθεί σε σχήμα. Το χαρακτηριστικό που διακρίνει το EVA FOAM σαν κατι μοναδικό και εξαιρετικό οφέλιμο,είναι: Πως φωλιάζει το πόδι τη στιγμή που πατάει και νιώθει ανακούφιση αυτό επανέρχεται κατά 94% τη στιγμή που το πόδι ανυψώνεται! Αυτή του η ιδιότητα είναι επίσης που τους κραδασμούς και ανακουφίζει, έτσι, ταυτόχρονα μειώνει δραστικά την κόπωση. Όλα αυτά το κάνουν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ υλικό για πέλματα . Είναι επίσης πολύ ανθεκτικό για αυτό χρησιμοποιείται και σε είδη Γιόγκα όπως σε αυτή την γυμναστική.

Αθλητές γυμνάζουνν τους αστραγάλους τους με αθλητικά καουτσούκ παπούτσια
Από τον Αμαζόνιο στο Διάστημα

Η ιστορία του EVA και του καουτσούκ είναι συναρπαστική. Από τις πρώτες χρήσεις του καουτσούκ από τους αυτόχθονες πληθυσμούς στη λεκάνη του Αμαζονίου μέχρι την ανάπτυξη προηγούμενων διαστημικών στολών, από το EVA FOAM έχουν διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ανθρώπινη ιστορία. Το EVA FOAM Χρησιμοποιείται επίσης στην οικοδομική βιομηχανία ως ελαφρύ ανθεκτικό και μονωτικό υλικό.
Καθώς κοιτάμε προς το μέλλον, είναι σαφές ότι το EVA FOAM θα ​​συνεχίσει να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι περιβαλλοντικές και να εργαστούν για βιώσιμες μεθόδους παραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικοί γενιές θα μπορούν να απολαμβάνουν πολλά του EVAFOAM.

Συμπέρασμα: Το μέλλον του EVA FOAM και του Καουτσούκς

Η ιστορία του EVA και του καουτσούκ είναι συναρπαστική. Από τις πρώτες χρήσεις του καουτσούκ από τους αυτόχθονες πληθυσμούς στη λεκάνη του Αμαζονίου μέχρι την ανάπτυξη προηγούμενων διαστημικών στολών, από το EVA FOAM έχουν διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ανθρώπινη ιστορία. Το EVA FOAM Χρησιμοποιείται επίσης στην οικοδομική βιομηχανία ως ελαφρύ ανθεκτικό και μονωτικό υλικό.
Καθώς κοιτάμε προς το μέλλον, είναι σαφές ότι το EVA FOAM θα ​​συνεχίσει να διαδραματίζει ζωτικό ρόλο σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι περιβαλλοντικές προϋποθέσεις και να εργαστούμε για βιώσιμες μεθόδους παραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικοί γενιές θα μπορούν να απολαμβάνουν τα πολλά του EVAFOAM.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω

Δωρεάν Πελματογράφημα

Βρισκόμαστε Θεσσαλονίκης 2 στο Μοσχάτο. Η υπηρεσία στο κέντρο μας παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ

Πελματογράφημα κατ'οίκον

Εξυπηρετούμε κατ' οίκον, περιοχές της Αττικής, έως ~20χλμ. περιμετρικά του Μοσχάτου
Verified by MonsterInsights