Άνετα πόδια - Ειδικά Πέλματα

Τα πόδια μας και 5 συνήθειες μπορούν να επιμηκύνουν τη ζωή μας;

Ευσαγωγή Στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής «Nutrition 2023»,

Είναι γνωστό ότι η άσκηση καλείται να βελτιώσει την υγεία μας, αλλά γνωρίζετε ότι τα πόδια μας μπορούν να επεκτείνουν την προσδοκώμενη διάρκεια ζωής μας; Με την υγιή λειτουργία των ποδιών μας, μπορούμε να απολαμβάνουμε μια πιο ενεργή και ποιοτική ζωή.
Η συχνή άσκηση και οι αθλητικές δραστηριότητες ενισχύουν την καρδιαγγειακή μας υγεία, μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης χρόνιων ασθενειών και φέρνουν επίσης οφέλη στην ψυχολογική μας υγεία.

Στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής «Nutrition 2023», στη Βοστώνη παρουσιάστηκε μελέτη για την επιμήκυνση ζωής.

Αθλητική δραστηριότητα και η επίδρασή της στη μακροζωία

Η Ομιλίες σε αυτό το συνέδριο ξεκίνησαν την αναφορα στην σημασία της Σωματικής δραστηριότητας.Η ανάληψη συχνής άσκησης και αθλητικών δραστηριοτήτων ενισχύει την καρδιαγγειακή μας υγεία, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων και φέρνει οφέλη και για την ψυχολογική μας ευημερία. Ωστόσο, τα πόδια μας μπορούν να επηρεάσουν και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής μας, όπως η ποιότητα της υγείας μας, και η ποιότητα της σωματικής μας δραστηριότητας.

Μια υγιής αθλητική δραστηριότητα δεν ενισχύει μόνο την καρδιαγγειακή μας υγεία, αλλά βοηθά επίσης στην ενίσχυση των μυών και των οστών μας. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης τραυματισμών και να βοηθήσει στη διατήρηση της ανεξαρτησίας μας καθώς γερνάμε. Με δυναμικά και ευέλικτα κάτω άκρα μπορεί να μας βοηθήσουν στην εκτέλεση καθημερινών εργασιών, όπως το περπάτημα, και άλλων δραστηριοτήτων.

Τα οφέλη της παύσης καπνίσματος για να παραταθεί η ζωή

Στην συνέχει μίλησαν για την απαλλαγή από εθισμό στα οπιοειδή, και  αποχή από το κάπνισμα. Είπαν: Το κάπνισμα είναι μια από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου. Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία μας είναι ευρέως γνωστές, αλλά η παύση του καπνίσματος  έχει σημαντικά οφέλη για την παρατεταμένη ζωή.Πλατυποδίας Πάτοι
Η διακοπή του καπνίσματος θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστικών προβλημάτων, των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του καρκίνου και των χρόνιων πνευμονοπαθειών. Η παύση του καπνίσματος θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγείας των πνευμόνων και θα βελτιώσει την αναπνευστική λειτουργία.

Επιπλέον, η παύση του καπνίσματος μπορεί να οδηγήσει σε γενική βελτίωση της υγείας. Οι μη καπνιστές έχουν συνήθως καλύτερη αντοχή, περισσότερη ενέργεια, καλύτερη γενική φυσική κατάσταση και μικρότερο κίνδυνο για ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων. Η παύση του καπνίσματος θα βοηθήσει στη βελτίωση της επιδερμίδας, των οδοντικών συνθηκών και της εμφάνισης.

Διαχείριση του άγχους και του stress για μια πιο μακροχρονη ζωή

happy-multiracial-female-best-friends-walking-in the city

Μετά μίλησαν για την σημασία της σωστής διαχείρισης του άγχους και του stress. Και ειπώθηκε ότι:Το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού σε στρες και προκλήσεις, αλλά η υπερβολική έκθεση σε άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας και να μειώσει την προσδοκώμενη διάρκεια ζωής. Η διαχείριση του άγχους μπορεί να βοηθήσει στην παρατεταμένη ζωή.Πλατυποδία στα Παιδιά/ Επιπτώσεις στην ανάπτυξη

Υπάρχουν πολλές τεχνικές διαχείρισης του άγχους που μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε το άγχος και να αυξήσουμε την αίσθηση ευημερίας. Ορισμένες από αυτές τις τεχνικές περιλαμβάνουν την άσκηση, την αναπνοή, την αποκατάσταση, την κοινωνική υποστήριξη, την καλή διατροφή και την ύπαρξη θετικών και υγιεινών σχέσεων. Η αναπνοή είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για τη διαχείριση του άγχους. Η βαθιά, ρυθμισμένη αναπνοή μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να μειώσουμε το άγχος. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αναπνοή βαθιά από την κοιλιακή περιοχή, εισπνέοντας αργά και βαθιά μέσω της μύτης και εκπνέοντας αργά μέσω του στόματος.

Πάνω από 700.000 βετεράνους ηλικίας 40-99 ετών στις ΗΠΑ συμμετείχαν στην έρευνα. Οι άνδρες που έχουν υιοθετήσει τις πέντε συνήθειες στην ηλικία των 40 ετών προβλέπεται ότι θα ζήσουν κατά μέσο όρο 24 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες που δεν έχουν καμία από αυτές τις συνήθειες. Για τις γυναίκες, οι οκτώ παράγοντες στη μέση ηλικία συσχετίστηκαν με 21 επιπλέον χρόνια ζωής σε σχέση με τις γυναίκες που δεν είχαν καμία από αυτές τις συνήθειες.Η χαμηλή σωματική δραστηριότητα, η χρήση οπιοειδών και το κάπνισμα σχετίστηκαν με περίπου 30-45% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου. Το άγχος, η κακή διατροφή σχετίζονται με περίπου 20% θανάτου. Το άγχος, η κακή διατροφή σχετίζονται με περίπου 20% αύξηση του κινδύνου θανάτου.Παιδική Πλατυποδία Έγκαιρη Αντιμετώπιση

Η σωματική δραστηριότητα αποτελεί σωτήρια συνήθεια, το βασικό συστατικό της ζωής.Κάντε λοιπόν το σωστό βήμα με τη χρήση εξατομικευμένων ορθωτικών πάτων.

Ο ρόλος υγιεινής διατροφής και θετικών σχέσεων στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής

Στη συνέχεια μίλησαν για την σημασία της διατροφής και τις θετικές κοινωνικές σχέσεις και τον σημαντικό τους ρόλο στην μακραζωϊα.Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας και μπορεί να επηρεάσει την προσδοκώμενη διάρκεια ζωής μας. Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης πολλών ασθενειών και να διατηρήσει τον οργανισμό μας υγιή και λειτουργικό.

Η κατανάλωση μιας ποικιλίας υγιεινών τροφών μπορεί να προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργεί σωστά.

 Μια υγιεινή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει ποικιλία φρούτων, λαχανικών, ολικών δημητριακών, πρωτεΐνης, υγιεινών λιπαρών και υγιεινών υγρών.Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι θετικές κοινωνικές σχέσεις είναι κλειδί για την ποιότητα ζωής, αλλά γνωρίζατε ότι μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην υγεία των ποδιών μας;

Τα πόδια μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ευημερία.Έρευνες έδειξαν ότι οι θετικές κοινωνικές σχέσεις είναι το κλειδί για την ποιότητα ζωής και αποδεικνύεται ότι τα υγιή πόδια παίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση  των σχέσεων.

Όταν τα πόδια μας είναι σε καλή κατάσταση, είμαστε σε θέση να συμμετέχουμε σε κοινωνικές δραστηριότητες με αυτοπεποίθηση. Είτε πρόκειται για βόλτα με φίλους, είτε για χορό σε πάρτι, είτε για μια συζήτηση στον καφέ,τα υγιή πόδια μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε σε αυτές τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε ισχυρότερες σχέσεις και τελικά παρατείνει τη ζωή μας. Ας  καλλιεργήσουμε αυτές τις σχέσεις διατηρώντας τα πόδια μας ευτυχισμένα και υγιή!

Συμπεράσματα:

Η σωματική δραστηριότητα αποτελεί σωτήρια συνήθεια, το βασικό συστατικό της ζωής.Κάντε λοιπόν το σωστό βήμα με τη χρήση εξατομικευμένων ορθωτικών πάτων.

Verified by MonsterInsights